Mærk stilheden – meditation i teori, i praksis og i proces

Kom med på dette 8 ugers forløb, hvor du vil gå i dybden med at udforske og styrke din meditation og blive klogere på dig selv. 

Her vil vi benytte forskellige teknikker til at invitere en større forbindelse mellem krop og sind. Vi vil læne os op af gammel visdom fra yogafilosofien og andre spirituelle praksis. Vi vil undersøge det, der kan åbne op for glimt af vores egen bevidsthed, visdom og selvhelbredende kraft, gennem det, der virker for den enkelte.  

Jeg vil guide dig gennem det, som jeg selv har lært og lever på min mangeårige rejse med meditation. 

I gruppen (max 10 deltagere) er der mulighed for i fortrolighed at dele vores proces, lade os inspirere hinanden og benytte det kollektive energi til både at bidrage og modtage næring til vores egen praksis.

Du vil få mulighed for at få sparring gennem hele forløbet. 

LIGE NU HAR DU MÅSKE MERE END NOGENSINDE BRUG FOR EN MEDITATIONSPRAKSIS, DER VIRKER FOR DIG

Der er så mange usikkerheder i verden lige nu, at det er essentielt at have en personlig praksis. En stærk, regelmæssig meditationspraksis vil gøre dig i stand til at føle dig centreret og fredfyldt – på trods af al konflikt og kaos omkring os. At være i verden – som den er, ikke i kamp, flugt eller frys tilstand, men fra et sted hvor et højere perspektiv kan navigere dig gennem det, som kan virke svært.

Meditation har gennem mange videnskabelige studier påvist at ændre hjernens struktur og hjernebølger hvilket kan påvirke fysiske, mentale og følelsesmæssige tilstande såsom at:

 • reducere stress og angst
 • forbedre af koncentrationsevnen
 • skabe en øget empati og forståelse for andre
 • skabe en tilstand af indre ro og fred 
 • regulere smerter og blodtryk
 • styrke immunforsvaret
 • påvirker vores celler i livsforlængende retning (telemorase)
 • slippe unødvendig kontrol
 • komme i mere flow med livet – med det som er.

Meditation er selvhealing 

Når vi healer os selv, healer vi samtidig vores relation til omverden.

METODER

Meditation involverer at sætte sig ned og fokusere sin opmærksomhed på ét punkt, f.eks. ens åndedræt, en mantra eller en visualisering. På denne måde kan man træne sin sind og opnå en tilstand af afslappet bevidsthed, hvor man er til stede i nuet og ikke drevet af tanker og følelser.

Der findes mange forskellige teknikker indenfor meditation, men det er vigtigt at finde ud af, hvad der virker bedst for en selv. Nogle mennesker foretrækker at meditere alene, mens andre føler sig bedre tilpas i grupper.

På dette forløb vil forskellige meditations- og mindfulness teknikker blive anvendt, og en del fokus kommer til at ligge på kroppen, åndedrættet og sanserne i somatisk meditation. Opmærksomt nærvær ind i stilheden – ind i meditationen.

Meditationerne vil åbne op for selvhealing. Der hvor kroppen og energisystemet kan få lov til at søge balance ud fra sin egen rytme. Vi vil her bruge visualisering og fokus på krop, chakra og energi som redskaber.

Du vil få mulighed for at åbne dig for at modtage mere energi og flow i dit energisystem. At mærke tydeligere hvor du befinder dig i dit liv lige nu – og hvor du gerne vil hen og har behov for.

Meditation er ikke en teknik. Det er ikke noget du skal gøre, eller lære. Men en teknik kan være et godt anker til at komme mere og ægte tilstede.

At slippe. Ikke-gøre. At hengive dig. Og bare være.

Læs mere om meditation

DATOER: 

Torsdage 19.00 – 20.30

23. feb
2. marts
9. marts
16. marts
23. marts
30. marts
13. april
20. april

PRIS: 995 kr.

Max antal deltagere: 10

PRAKTISK: 

Du kan låne udstyr – der er både puder, skamler og stole til rådighed. Medbring gerne et par varme sokker / hjemmesko, samt notesblok og egen vandforsyning.

Ellers medbringer du dit eget meditationsudstyr hvis du foretrækker det.

DU FÅR:

 • 12 timers undervisning med mulighed for sparring på mail mellem mødegangene.
 • Adgang til fællesmappe med noter og lydfiler fra undervisningen til evigt eje.
 • Mulighed for at supplere med deltagelse til åben meditation til 50 kr. pr. gang (mandage kl. 20.00), når det udbydes*
 • 10 % rabat på individuel vejledning og/eller healing*

*Gælder kun i forløbsperioden

“Meditation er bevidsthedens naturlige tilstand
(Anne Sophie Jørgensen)

Hvem henvender forløbet til?

 • Dig der ikke har mediteret før: du vil få en grundig vejledning og inspiration til at få etableret din egen stabile praksis.
 • Dig der allerede mediterer, men du til tider mister disciplinen og motivationen: Her vil du få sparring på din praksis, proces og en gruppe at cirkulere din meditation med.
 • Dig, som har brug for en ramme til at arbejde med din egen proces.
 • Dig der måske har været (eller er) igennem en periode med travlhed/stress, udfordringer og store omvæltninger.
 • Du interesserer dig i forbindelsen mellem krop og sind.

DU VIL GERNE MEN:

 • Føler, at du ikke er den slags person, der kan meditere? (Alle kan meditere)
 • Bekymrer dig om, at der ikke er tid til at passe meditation ind i din vanvittige travle dage? (Så har du sikker rigtig meget brug for det)
 • Tror, at meditation kun er for rolige mennesker? (Alle dine tanker og utålmodighed er velkommen)
 • Føler dig ensom, deprimeret eller isoleret og tænker, at meditation ikke kan hjælpe? (1+1>2 – at være i et fællesskab vil altid påvirke den enkelte – og her i et trygt rum vil der være meget hjælp og energi at hente)
 • ​Tænker at meditationsapps kan gøre arbejdet (nej, det kan de kun et stykke af vejen)

INDHOLD

Hvorfor meditere?

Hvad er din motivation for at meditere?
Find din egen rytme og lav en aftale med dig selv
Egenpraksis og opfølgning

Teknikker

Du bliver præsenteret for forskellige teknikker og funktionerne af disse.
Hvad virker for dig?

Kroppen

Somatisk meditation – Hvordan kan kroppen vise vej ind i meditation?
Somatiske øvelser og bevidst nærvær
Kroppen holder fast – og giver slip

Sanserne

Sansernes betydning for vore energi
Forbindelse mellem sind, krop, sanser, omverdenen, energi og meditation

Chakrameditation og -healing

Chakraerne som et navigationsredskab
Chakra – balance og healing

Energisystemet & energibevidsthed

Æterisk energi – meditation og helbred
Hvordan vi påvirker det naturlige flow i kroppen
Kollektiv energi

Indstillinger i livet

Moralske og etiske kompasser som en vej til mere frihed i livet – inspireret af yogasutras, mindfulness og nutidig spiritualitet.

Stilheden

Hvad er stilhed?
Hvor findes den?
Hvordan kan stilheden berige og nære alle aspekter af mit liv?

HVEM ER JEG?

Mit navn er Birgitte Søndergaard og jeg faciliterer dette forløb på baggrund af mere end 30 års meditationspraksis med både egne og kollektive processer.

Gennem alle årene har jeg været tilknyttet en spirituel lærer, som viser vej gennem livets udfordringer og velsignelser. Dertil er jeg blevet inspireret og guidet af forskellige mentorer og lærere jeg har valgt gennem min uddannelser indenfor yoga, meditation, spiritualitet, alternativ behandling og healing.

Jeg har derfor mange forskellige redskaber med i baggagen, og følger ikke en bestemt tradition, linje eller religion (hvilket også er fællesnævneren ved alle mine lærere), og er derfor uddannet til at bruge essensen af gammel visdom og omsætte det til vores behov i et moderne, nutidigt samfund.

Undervisningen vil være dynamisk og intuitiv og måske vil der kommer andre emner på bordet end det, som er beskrevet. Det kommer også an på hvad du kommer med.

En af mine styrker er derfor at omsætte gammel visdom til et håndgribeligt og konkret sprog og formidle det i brugbare metoder, så du kan skabe dine egne erfaringer. At filtrere spiritualiteten fri for form, religion og tradition – dog med den dybeste respekt, taknemmelighed og kærlighed til hvad de har at tilbyde. Jeg betragter mig selv for værende ikke-religiøs, men er det i kraft af de rammer som spiritualiteten har taget form og ført noget essentielt videre gennem tiderne – om det så er (zen)buddhisme, kristendom eller hinduisme, som mine største inspirationskilder.

Og du er mere end velkommen med din egen tro og praksis. Jeg underviser kun i det, som jeg selv har været i proces og skabt erfaring med.

Er du i tvivl om du skal med, kan du kontakte mig via mail@birgittesondergaard.dk eller sende en SMS på 20954660 – så vil jeg ringe dig op hurtigst muligt.

Jeg vil desuden stå til rådighed mellem mødegangene, hvis du får brug for at stille spørgsmål eller dele dine oplevelser i et mere personligt rum.

Dette er ikke et terapiforløb!

Meditation er ikke (kun) welness – men kan også være en vej til at få øje på det vi snubler over og sætte det i proces. Hvis vi vil.

Det, der fylder og ‘står i vejen’ vil ofte have det med at gøre opmærksom på sig selv når man bevæger sig ind i stilheden og kommer mere tilstede. Men det er selvfølgelig ikke altid det sker. Nogen gange er det heldigvis også sine egne talenter og ressourcer man skal få øje på.

Der kommer altid kun det op, som man er klar til at håndtere. Det er den tillid, man skal have til sin meditation.

Jeg forventer at du er villig til at støtte, rumme og være ikke-dømmende i forhold til gruppen. Jeg inviterer til et kærligt og trygt fællesskab, hvor alle er ligeværdige deltagere og bidrager med det vi hver især kommer med.

Derfor er det en lukket og fortrolig gruppe, hvilket du accepterer hvis du tilmelder dig dette forløb 🙂

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere