Mærk stilheden – Meditation i teori, praksis og proces

Hvordan kan meditation:

bidrage til en mere bevidst og kærlig relation til sig selv og andre?
nære en spirituel længsel?
skabe ro i nervesystemet?
påvirke til et bedre helbred?
hjælpe dig med at blive en bedre udgave af dig selv?

Hvad kan meditation hjælpe dig med? 

Kom med på dette bevidstgørende forløb, hvor vi går i dybden med at udforske og styrke vores egen meditation og blive klogere på os selv. 

Her vil vi gennem teknikker og metoder lede efter at skabe en større helhed mellem krop og sind og vil læne os op af gammel visdom fra yogafilosofien og andre kendte spirituelle praksis. Vi vil undersøge det, der kan åbne op for glimt af vores egen bevidsthed, visdom og selvhelbredende kraft.

Og for lige netop dét, som virker for den enkelte. 

I gruppen (max 10 deltagere) er der mulighed for i fortrolighed at dele vores proces, lade os inspirere hinanden og benytte det kollektive energi til både at bidrage og modtage næring til vores egen praksis. 

Meditationens kraft

Meditation har gennem videnskabelige studier påvist at ændre hjernens struktur og hjernebølger hvilket kan påvirke fysiske, mentale og følelsesmæssige tilstande såsom at:

 • regulere smerter og blodtryk
 • styrke immunforsvaret
 • reducere stress
 • forbedre nattesøvnen
 • forbedre koncentrationsevnen, hukommelse og hjernens aldring
 • påvirker vores celler i livsforlængende retning (telemorase)
 • slippe kontrollen hvor det ikke er nødvendigt
 • komme i mere flow med livet

Meditation er selvhealing 

Når vi healer os selv, healer vi også samtidig verden.

Metoder

Forskellige meditations- og mindfulness teknikker bliver anvendt, men fælles for meditationsaftenerne er, at fokus kommer til at ligge på kroppen, åndedrættet og sanserne – en somatisk meditation, som vil bringe dig tættere på dig selv. Yoga uden bevægelse. Opmærksomt nærvær ind i stilheden – ind i meditationen.

Vi vil oftest komme omkring meditationer, som åbner op for selvhealing. Der hvor kroppen og energisystemet kan få lov til at søge balance ud fra sin egen intelligens. Vi vil her bruge visualisering og fokus på krop, chakra og energi som redskaber.

Du vil få mulighed for at slippe gamle tanker, følelser & spændinger. At åbne dig selv for at modtage mere energi og flow i dit energisystem. At mærke tydeligere hvor du befinder dig i dit liv lige nu – og hvor du gerne vil hen. At hengive dig gennem dit åndedræt… at slippe … at være.

Læs mere om meditation

INDHOLD

TEMA
Hvorfor meditere? Hvad er din motivation for at meditere?
Find din egen rytme og lav en aftale med dig selv
Flere perspektiver på at meditere / meditationspraksis
Egenpraksis
Ego og meditation
TeknikkerGennemgang af teknikker og deres funktion
Hvad virker for dig?
Vi afprøver nogle af de forskellige (og simple) metoder
Kroppen – somatisk meditationHvordan kan kroppen vise vej ind i meditation?
somatiske øvelser og opmærksomhed
Kroppen holder fast – og giver slip
SanserneSansernes betydning for vore energi
Forbindelse mellem sind, krop, sanser, omverdenen, energi og meditation
Chakrameditation og -healingEn simpel ‘roadmap’ til dit eget energisystem
Chakraerne som et navigationsredskab
Chakra – balance og healing
EnergisystemetHvad er energi?
Æterisk energi og helbred
Hvordan kan vi kontakte det og påvirke det naturlige flow i kroppen?
Indstillinger til livet Moralske og etiske kompasser som en vej til mere frihed i livet – inspireret af yogasutras og moderne mantras.
StilhedenHvor findes den?
Hvad er stilhed?
Hvordan kan stilheden berige og nære alle aspekter af mit liv?

DATO: 
Mandag:
20.00 – 21.20

Opstart: 26. september 2022 (8 uger minus 42 pga efterårsferie)

(der er yogahold indtil kl. 19:55 så vent i stilhed i opholdsrummet indtil døren åbnes)

PRIS:
995 kr.

Max antal deltagere: 10

Du kan låne udstyr – der er både puder, skamler og stole til rådighed. Medbring gerne et par varme sokker / hjemmesko, samt notesblok og egen vandforsyning.

Ellers medbringer du dit eget meditationsudstyr hvis du foretrækker det.

Skab en stabil praksis


Giver du plads til din meditation?
 
Eller mediterer du kun, når du har overskud og tid (og husker det)?
 
På dette forløb vil du få redskaber og inspiration til at få din egen praksis til at fungere i din hverdag. Hvis du allerede har en stabil praksis vil du få inspiration til at fordybe dig i og forstærke din nuværende meditation
Forankret i tomheden
Med ord fra stilheden
Manifesterer jeg virkeligheden

IND I STILHEDEN

Yogasutras af Patanjali (ca. 200 f.Kr.), som ligger til grund for moderne vestlig yoga beskriver veje til bevidsthedens befrielse. Det er en praktisk anvisning til at arbejde med sindet – og finde veje ind i meditation.

Der er i alt 8 grene, hvor alle er forskellige teknikker eller trin i den åndelige praksis – både etiske, livsfilosofiske og fysiske.

Yoga adskiller sig derfor forskellig fra fysisk træning, men en konkret anvisning til hvordan man kommer ind sin meditation. Renser sit sind og i sidste ende finder fred i sindet, forbundethed, samadhi, nirvana eller oplysning. Kært barn har mange navne. Det samme som mange religioner og andre spirituelle retninger også rummer i sin essens.

Alle teknikker peger i samme retning.

“Meditation er bevidsthedens naturlige tilstand
(Anne Sophie Jørgensen)

Hvem kan være med?

 • Dig der ikke har mediteret før: du vil få en grundig vejledning og inspiration til at få etableret din egen stabile praksis.
 • Dig der allerede mediterer: du vil få sparring på din praksis, proces og en gruppe at cirkulere din meditation med (som forstærker din egen praksis)
 • Dig, som har brug for en ramme til at arbejde med din egen proces.
 • Dig der måske har været (eller er) igennem en periode med travlhed/stress, udfordringer og store omvæltninger.
 • Dig der nørder ind forbindelsen mellem krop og sind
 • Du underviser måske selv, hvor afspænding og ro er en del af din værkstøjskasse.

Jeg hedder Birgitte Søndergaard og faciliterer dette forløb på baggrund af mere end 30 års meditationspraksis med egen og kollektive processer.

Gennem alle årene har jeg været tilknyttet en spirituel lærer, som har vist mig vej gennem livets udfordringer og velsignelser. Dertil er jeg blevet inspireret og guidet af forskellige mentorer og lærere jeg har valgt gennem min uddannelser indenfor yoga, meditation, spiritualitet, alternativ behandling og healing.

Jeg har derfor mange forskellige redskaber med i baggagen, og følger ikke en bestemt tradition, linje, religion eller doktrin (hvilket også er fællesnævneren ved alle mine lærere), og er derfor uddannet til at bruge essensen af gammel visdom og omsætte det til vores behov i et moderne, nutidigt samfund.

Dertil kommer min evne til at omsætte gruppens energi, behov og det som dukker op undervejs. Undervisningen vil være dynamisk og intuitiv og måske vil der kommer andre emner på bordet end det, som er beskrevet. Det kommer også an på hvad du kommer med.

En af mine styrker er derfor at omsætte gammel visdom til et håndgribeligt og konkret sprog og formidle det i brugbare metoder, så du kan skabe dine egne erfaringer. At filtrere spiritualiteten fri for form, religion og tradition – dog med den dybeste respekt, taknemmelighed og kærlighed til hvad de har at tilbyde. Jeg betragter mig selv for værende ikke-religiøs, men er det i kraft af de rammer som spiritualiteten har taget form og ført noget essentielt videre gennem tiderne – om det så er (zen)buddhisme, kristendom eller hinduisme, som mine største inspirationskilder.

Og du er mere end velkommen med din egen tro og praksis. Jeg underviser kun i det, som jeg selv har været i proces og skabt erfaring med.

Er du i tvivl om du skal med, kan du kontakte mig via mail@birgittesondergaard.dk eller sende en SMS på 20954660 – så vil jeg ringe dig op hurtigst muligt.

Jeg vil desuden stå til rådighed mellem mødegangene, hvis du får brug for at stille spørgsmål eller dele dine oplevelser i et mere personligt rum.

Dette er ikke et terapiforløb!

Meditation er ikke (kun) welness og regnbuer – men kan også være en vej til at få øje på det vi snubler over og sætte det i proces. Hvis vi vil.

Det, der fylder og ‘står i vejen’ vil ofte have det med at gøre opmærksom på sig selv når man bevæger sig ind i stilheden og kommer mere tilstede. Men det er selvfølgelig ikke altid det sker. Nogen gange er det heldigvis også sine egne talenter og ressourcer man skal få øje på.

Der kommer altid kun det op, som man er klar til at håndtere. Det er den tillid, man skal have til sin meditation.

Jeg forventer at du er villig til at støtte, rumme og være ikke-dømmende i forhold til gruppen. Jeg inviterer til et kærligt og trygt fællesskab, hvor alle er ligeværdige deltagere og bidrager med det vi hver især kommer med.

Derfor er det en lukket og fortrolig gruppe, hvilket du accepterer hvis du tilmelder dig dette forløb 🙂

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere