YogaSOMATICS

YogaSOMATICS er en rejse gennem kroppen
– ind i stilheden og i hjertet af dig selv.

For mig er YogaSomatics stille poesi for sjælen, hvor jeg gennem mit nervesystem bliver ført ind i dybere og dybere ro – som blide bølgeskvulp eller en sagte brise. En somatisk indføring i væren.

Tilsat bevidsthed bliver bevægelse til healing.


Yoga er at blive mere bevidst
om og fortrolig med din krop, dit sind og automatiserede mønstre indlejret i begge. At komme tilbage til dig selv og få et balanceret samarbejde mellem krop og sind, er en øvelse i at genopdage det hele forfra igen og igen. At huske, at det er kun dig selv, der rummer kilden til større velvære, healing og ro.

YogaSOMATICS er en metode til at sætte energi i bevægelse. Der hvor der er stagnation, som kan opleves som stivhed, ømhed eller en manglende kontakt til kroppen, inviterer vi kroppen og sindet i at slippe betingede vaner og programmeringer. At få nervesystemet i tale – nulstille og genstarte.

Det er en blid form for bevægelse som arbejder dybt gennem stimulering af bindevæv, led, organer og det naturlige flow der gennemstrømmer hver eneste celle. Bevægelserne slipper de mere linære, kontrollerede bevægelser og stræk og lader form blive afløst af et mere naturligt flow i harmoni med din krops muligheder.

Det er en metode, der taler til kroppen gennem det instinktive og det oprindelige. Her kan vi slippe tankerne og det, som vi normalt lader os styre af i det daglige liv. Hvis vi tillader os selv at slippe mental kontrol – for en stund.

I virkeligheden handler yogaSOMATICS måske om at gøre mindre, lære at skelne mellem styring og flow og opdage stilhedens kraft.

At finde en væren i gøren. For yogaSOMATICS handler ikke kun om at slappe af, men at finde balance mellem aktivering og afspænding. At gøre det, der er nødvendigt, hverken mere eller mindre. At fintune kroppen indefra og ud.

Vi vil derfor også både få strækket, masseret og aktiveret led, muskler og bindevæv gennem mere aktiv bevægelse efter din egen dagsform.

Gennem opmærksomhed på bevægelse og sensorisk feedback fra krop og nervesystem arbejder dybt ind i bindevævet (fascia), som er en dyb massage indefra og ud, der effektivt løsner spændinger i både krop, åndedræt og sind. Dette er vigtigt i forhold til bevægelsesfriheden, smerter, kropsholdning og flowet gennem organer, muskler og led.

For mange er det en meditativ oplevelse og en vej til at finde nydelse og frihed i egen krop, finde næring gennem bevægelse – og opleve en dyb helende tilgang til samarbejdet mellem krop og sind.

Yoga er ikke et ‘quickfix’, selvom man hurtigt kan mærke effekten. Det er et dedikeret rum hvor man inviterer sig selv i stævne og gennem tid bygger et solidt fundament. Som en muskel der skal trænes og vedligeholdes. En dynamisk proces fremfor en teknik der skal mestres.

Man lærer og oplever noget forskelligt hver gang. For hver gang er et nyt ‘nu’.

Intet er nyt, men alt er anderledes.

Praktisk

Fredage
9.00 – 10.30

Tilmelding til resten af forløbet efter opstart sender du en mail

Holdopstart 4 gange om året.

Book en drop-in plads eller næste forløb via linket herunder.

Du vil få læring i:

  • Åndedræt
  • Indre øvelser
  • Afspænding
  • Grounding
  • Sanserne som pejlemærker
  • Æterisk energi (prana, livskraft)
  • Chakrasystemet gennem bevægelse, opmærksomhed og berøring
  • Krop-sind samarbejde
  • En ny tilgang til fysiske smerter
  • Indre massage af bindevæv og organer

“Lad din asana (yogaøvelse) være en gestus af kærlighed” – Ateeka

“Jeg synes, at jeg altid har haft en ret god kropsbevidsthed, men efter at jeg er startet med denne form for yoga og bevægelse, er det, som om min kontakt til kroppen er blevet meget dybere. Jeg skulle lige vænne mig til formen, da det hele foregår meget langsomt og fordybende, men jeg kan nu mærke at det virker. Jeg oplever, at når jeg er tålmodig, slipper kroppen frivilligt, der hvor der er stivhed, eller musklerne er lidt korte. Det giver større velvære, og jeg føler også, at det er med til at regulere mine spisevaner.”

“En blid, omsorgsfuld og kærlig måde at bevæge sig på. Det var en healende oplevelse”

“Din stemme – du bemærker ikke, det er der – som om det kom fra indersiden af mig. Du lytter ikke med dit sind. Kroppen lytter”

“Magisk – hele strømmen. Jeg har haft en travl dag – og alt forsvandt her.”

“Der er en frihed i at gøre tingene på denne måde”

“Jeg ankom virkelig stresset, men nu er jeg helt afslappet og centreret”

“Jeg har oplevet at mine ellers kroniske smerter blev formindsket eller helt forsvandt under afspændingen”

“jeg er begyndt at kunne slappe af igen. Jeg opdagede, at det har jeg faktisk ikke gjort i mange år”

YogaSOMATICS er ikke en erstatning for behandling, men en blid metode til at lade kroppen genfinde sin naturlige balance.

Det kræver ingen forudsætninger at deltage – og du kan komme præcis som du er. Du behøver ikke at ‘fejle noget’ eller være plaget af stress – måske du bare har lyst til at give dig selv plads til at nyde, afspænde og oplade hele dig.

Måske du også har opdaget, at kontrol og form (også omkring kroppen) kun kan føre dig en vis distance, men for at få ‘resten med’ skal der nye strategier til?

YogaSOMATICS er en del af den stilhedsrevolution der forandrer verden. Indefra.

Jeg formidler yogaSOMATICS som elev af Ateeka (Somatic Awareness Institute) gennem et flerårigt uddannelses- og mentorforløb og som metoden lander og rodfæster sig gennem min egen praksis og erfaring.

Healing og energiarbejde ligger som et fundament af min undervisning. Jeg bringer desuden mine mange års egenpraksis og uddannelse med meditation, chakra- og energiarbejde samt energimæssig tantra ind undervisningen, som jeg ser det, er forskellige teknikker der alle peger i samme retning. Et kalejdoskop af egne erfaringer.

Jeg har undervist siden 2003 og praktiseret og modtaget undervisning endnu længere. Min praksis og de mennesker der inspirerer mig viser konstant nye veje, hvor jeg fortsat fremadrettet vil lade mig undervise.