All action begins in rest (lao tau)

Marts 2017 påbegyndte jeg YogaSOMATICS Teacher Training med Ateeka i København. En uddannelse af 1½ års varighed og fordybelse.

Jeg vil gennem min blog her skrive om mine oplevelser og omkring hvordan denne uddannelse kommer til at påvirke min undervisning og ikke mindst mig selv.

Allerførst vil jeg præsentere YogaSOMATICS. Hvad er det, der gør den andeledes end andre yogaformer. Hvad er grundprincipperne og hvad får jeg ud af det?

YogaSOMATICS er af Ateeka bl.a. beskrevet som (frit oversat fra engelsk):

  • et dedikeret rum til at skabe en indre kontakt til dig selv gennem bevidst bevægelse/asana, åndedræt, afspænding, meditation og kontaktmæssig kropsarbejde.
  • YogaSOMATICS ærer din krops egne naturlige rytmer og faciliterer en procesmæssig dybere tillid til kroppen og sindets iboende evne til at balancere og helbrede sig selv.

Det første modul af 3 dages varighed efterlod mig med længslen efter mere.

For mig er YogaSomatics en stille poesi for sjælen, hvor jeg gennem mit nervesystem bliver ført ind i dybere og dybere ro – som blide bølgeskvulp eller en sagte brise. En somatisk indføring i væren.

Yoga, meditation, healing & tantra smelter sammen i rejsen gennem forskellige lag af hjernen, bevidstheden nerve- og energisystemet.

Rent konkret oplevede jeg, at min krop slap gamle spændinger og følelser på meget kort tid, og efterlod mig mere blød, mere energifyldt og med mere overskud og et større overblik.

Formen minder om traditionel yoga på den måde at stillingerne er genkendelige. Men der stopper lighederne også. Asanas (øvelserne) bliver instrueret uden hensynstagen til alignment, form eller dogme. Men de bliver brugt som form ud fra hvilken du inviteres indenfor i din egen kropslige oplevelser med dine sanser som guide.

Med indføling, humor og nærvær bød Ateeka sit nye hold af kommende YogaSOMATICS lærerer velkommen og skabte et rum hvor JEG i hvert fald ikke følte jeg skulle leve op til noget som helst. Bare være.