Somatisk, bevidst bevægelse er en nøgle til selvhealing, vitalitet og det naturlige flow i kroppen.

Der er et kald i vores tid til at vende blikket tilbage til kroppens visdom og indbyggede kapacitet til selvregulering gennem afbalancering af det autonome nervesystem.

Yoga forløser fortiden, som sidder i kroppen gennem unwinding – en afspænding tilbage til kroppens naturlige tilstand.

Det er kun når kroppen finder ro og tryghed ægte healing kan finde sted. Men at være i stand til virkelig at give slip og finde balance er ikke let i vores hverdag, og hvor hvile ofte bliver forbundet med (måske en dårlig) søvn.

Somatisk bevægelse er funderet på støtte fra jorden, så du kan komme så fuldt ind i bevægelsen, at du kan begynde at lytte til kroppens signaler.

Somatisk bevægelse kan beskrives som en måde at lade dig blive bevæget af åndedrættet – at give slip på kontrol og skabe resonans med kroppens intelligens gennem sensorisk feedback og instinktive impulser.

Dér hvor selvhealing opstår.

YogaSOMATICS er at blive bevæget indefra.

De subtile, dybt forbundne, indadrettede bevægelser kan fuldstændigt ændre, hvordan du relaterer til dig selv og verden. Og ved at balancere og regulere dit eget nervesystem, kan du ændre din oplevelse af ydre påvirkninger.

På mine hold vil du blive guidet gennem den somatiske bevidsthedspraksis som mikrobevægelser, pendulering, grounding, meditation og vejrtrækning.

Nogen gange udforsker vi den mere klassiske form for yoga eller arbejder med styrke, frigøre leddene, balance og varme – men alt sammen ud fra de samme principper, om at følge sit eget flow.

Alle sammen enkle måder at selvregulere dit system på.

Yoga er, igen og igen, at komme hjem i din egen krop og den visdom den rummer. En undervisning af sindet til at forstå kroppens sprog.

#nydelsesrevolution

Min egen praksis og undervisning har gennem de sidste 20 år gået fra en mere formbaseret metode til en sansebaseret og nydelsesfuld praksis hvor den overgang har lært mig, at ro kan være svær at finde, og hvor vigtigt det er, at inkludere kroppen i en spirituel praksis.

Yoga er ikke det du laver på din måtte (men er vigtigt, da det er der du lærer), men hvad du tager med derfra. ‘Pisker’ du dig selv på din måtte og stiller urealistiske krav til din praksis, gør du det sikkert også på andre tidspunkter. Kan du lære at nyde din egen krop, hvad dine sanser registrerer og nuet som det er, kan du blive mere medfølende og rummelig over for dig selv og andre.

Vil du læse mere?

Så har jeg skrevet lidt flere detaljer på bloggen, bl.a. her: YogaSOMATICS – meget mere end stræk

Undervisningen er inspireret af mine uddannelser indenfor Dynamic Yoga og YogaSOMATICS, samt alle de andre dygtige yogalærerer jeg har mødt på min rejse. Min undervisning er løbende blevet formet ud fra den feedback jeg har fået fra alle de forskellige kroppe, jeg har undervist gennem årene som yogalærer, og som fortsat vil være kilden til den daglige undervisning.

Fælles for alle mine hold (og metoder) er, at de inviterer hver enkelt deltager ind i en undersøgelse og en ‘rejse uden ende’ gennem bevægelser og øvelser hvor man får tid og mulighed for at kommunikere med egen krop, som den er i dette øjeblik.

Ingen form skal perfekteres. Intet kan gøres rigtigt – eller forkert. Men når vi lytter til sanserne, logger vi ind i kroppens naturlige intelligens for hvad der nærer, styrker og støtter den form vi leger med. Hver krop er forskellig. Og det vil hver øvelse give plads til.

“YogaSOMATICS er en erfaringsbaseret praksis i at lære sig selv at kende gennem bevægelserne i livet, her på Jorden, her i en krop, her med tanker og emotioner, her i relation med andre. Her som-vi-er.

Med fortidens yogiske og tantriske praksisser kombineret med moderne somatiske metoder, skaber YogaSOMATICS et dedikeret rum til indre kontakt.  

Somatisk bevægelse er sanseorienteret og opstår indefra uden at være afhængig af en udvendig form eller autoritet. YogaSOMATICS, er en tilbagevenden til helheden, gennem bevægelse af energi i en førstepersons relationel oplevelse.

Underviseren i YogaSOMATICS er en guide på vejen, der hjælper med holde rammen og inspirerer eleven til at komme i kontakt med sin egen iboende visdom”. Ateeka 

Hvorfor yoga?

  • Øvelserne arbejder ind i den fysiske krop, som stimulerer og bringer balance i det autonome nervesystem, hvilket kan opleves som stressreducerende.
  • Bevægapperatet styrkes og smidiggøres. Musklerne afspændes og automatiske spændinger i kroppen kan frigøres. Også de følelsesmæssige.
  • Man kan opleve en større frihed i kroppen og opnå en større kropsbevidsthed
  • Nogle oplever positive sidegevinster såsom færre smerter, en bedre søvn, større sexlyst, lyst til at spise sundere og at passe bedre på sin krop
  • Yoga stimulerer organerne og derved en udrensningen af affaldsstoffer.
  • Yoga påvirker dit sind, hvor man kan opleve at tankerne falder til ro. Stilheden kan spontant komme tilstede og yoga kan opleves som ‘meditation i bevægelse’
  • Energimæssigt kan yoga åbne op for mere livsenergi og -kraft, der kan generere mere overskud og overblik i hverdagen og i livet generelt

Men måske du selv skal finde ud af hvad yoga kan gøre for dig?

Jeg kan også bookes til events,  firmaarrangementer, foredrag m.m. Kontakt mig og få et tilbud på netop jeres ønsker.

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere