YogaSOMATICS er en stille poesi for sjælen der inviterer til dybere ro

som båret af blide bølgeskvulp eller en sagte brise i åndedrættets naturlige rytme

– ind i væren hvor bevægelse tilsat bevidsthed bliver healing

Yoga er at blive mere bevidst om og fortrolig med din krop, dit sind og automatiserede mønstre indlejret i begge. At komme tilbage til dig selv og få et balanceret samarbejde mellem krop og sind, er en øvelse i at genopdage det hele forfra igen. At huske, at det er kun dig selv, der rummer kilden til større velvære, healing og ro.

Det er en metode til at sætte energi i bevægelse. Der hvor der er stagnation, som kan opleves som stivhed, ømhed eller en manglende kontakt til kroppen, inviterer vi kroppen og sindet til at slippe betingede vaner og programmeringer.

Det er at få nervesystemet i tale – at nulstille og genstarte. Og at skabe nye forbindelser mellem hjerne og krop og vække områder, der gennem traume, skader eller inaktivitet er blevet ‘slukket’.

Det er en blid form for bevægelse som arbejder dybt gennem stimulering af bindevæv, led, organer og det naturlige flow der gennemstrømmer hver eneste celle. Bevægelserne slipper de mere linære, kontrollerede bevægelser og stræk og lader form blive afløst af et mere naturligt flow i harmoni med din krops muligheder.

Det er en metode, der taler til kroppen gennem det instinktive og det oprindelige. Her kan vi slippe tankerne og det, som vi normalt lader os styre af i det daglige liv. Hvis vi tillader os selv at slippe mental kontrol – for en stund.

I virkeligheden handler det måske om at gøre mindre, lære at skelne mellem styring og flow og opdage stilhedens kraft.

At finde en væren i gøren. Det handler også om  at finde balance mellem aktivering og afspænding. At gøre det, der er nødvendigt, hverken mere eller mindre. At fintune kroppen indefra og ud.

Vi vil derfor også både strække, massere og aktivere led, muskler og bindevævet gennem mere aktiv bevægelse efter din egen dagsform.

Gennem opmærksomhed på bevægelse og sensorisk feedback fra krop og nervesystem arbejder dybt ind i bindevævet (fascia), som er en dyb massage indefra og ud, der effektivt løsner spændinger i både krop, åndedræt og sind. Dette er vigtigt i forhold til bevægelsesfriheden, smerter, kropsholdning og flowet gennem organer, muskler og led.

For mange kan det være en meditativ oplevelse og en vej til at finde nydelse og frihed i egen krop, finde næring gennem bevægelse – og opleve en dyb helende tilgang til samarbejdet mellem krop og sind.

Yoga er ikke et ‘quickfix’, selvom man hurtigt kan mærke effekten. Det er et dedikeret rum hvor man sætter sig selv i stævne og gennem tid bygger et solidt fundament. Som en muskel der skal trænes og vedligeholdes. En dynamisk proces fremfor en teknik der skal mestres.

Man lærer og oplever noget forskelligt hver gang. Hvert øjeblik er et nyt nu.

Yoga opstår som en tilstand i nuet.

Du kan læse mere om yoga her

METODEN:

Jeg underviser primært efter YogaSOMATICS metoden, som er udviklet af Ateeka bl.a gennem hendes inspiration som elev af Emilie Conrad (Continuum Movement).

Jeg har studeret med Ateeka siden 2016, og blev uddannet yogalærer i Dynamic Yoga ved Godfrey Devereux i 2003.

Min undervisning er en fusion af disse to grene, som hviler på et fundament af min egen erfaring med meditation og energibevidsthed gennem mange års praksis.

“Lad din bevægelse være en gestus af kærlighed” – Ateeka

Vi vil fordybelse os i:

  • Åndedrættet
  • Indre øvelser
  • Afspænding
  • Grounding
  • Sanserne som navigation
  • Bioenergi (prana, livskraft)
  • Chakrasystemet gennem bevægelse, opmærksomhed og berøring
  • Krop-sind samarbejde
  • Nye tilgange til fysiske smerter
  • Indre massage af bindevæv og organer

“Jeg synes, at jeg altid har haft en ret god kropsbevidsthed, men efter at jeg er startet med denne form for yoga og bevægelse, er det, som om min kontakt til kroppen er blevet meget dybere. Jeg skulle lige vænne mig til formen, da det hele foregår meget langsomt og fordybende, men jeg kan nu mærke at det virker. Jeg oplever, at når jeg er tålmodig, slipper kroppen frivilligt, der hvor der er stivhed, eller musklerne er lidt korte. Det giver større velvære, og jeg føler også, at det er med til at regulere mine spisevaner.”
“Min kropskontakt er blevet meget stærkere i løbet af den tid jeg er gået til yoga. En meget stiv krop er blevet mere smidig og det flytter sig fortsat. Det går også den rigtige vej med min kropsholdning.
Tidligere var min bevidsthed overvejende fokuseret omkring hvad der foregik i mit hoved eller mine tanker. I løbet af de år jeg er gået til yoga ved Birgitte er jeg blevet meget mere opmærksom på hvad der foregår i min krop. Jeg har fået mere bevidsthed om kroppens ressourcer. Den øgede kropskontakt giver et mere roligt mentalt apparat og er dermed en beskyttelse mod stress.”

“En blid, omsorgsfuld og kærlig måde at bevæge sig på. Det var en healende oplevelse”

“Din stemme – du bemærker ikke, det er der – som om det kom fra indersiden af mig. Du lytter ikke med dit sind. Kroppen lytter”

“Magisk – hele strømmen. Jeg har haft en travl dag – og alt forsvandt her.”

“Der er en frihed i at gøre tingene på denne måde”

“Jeg ankom virkelig stresset, men nu er jeg helt afslappet og centreret”

“Jeg har oplevet at mine ellers kroniske smerter blev formindsket eller helt forsvandt under afspændingen”

“Jeg er begyndt at kunne slappe af igen. Jeg opdagede, at det har jeg faktisk ikke gjort i mange år”

YogaSOMATICS er ikke en erstatning for behandling, men en blid metode til at lade kroppen genfinde sin naturlige balance.

Det kræver ingen forudsætninger at deltage – og du kan komme præcis som du er. Du behøver ikke at ‘fejle noget’ eller være plaget af stress – måske du bare har lyst til at give dig selv plads til at nyde, afspænde og oplade hele dig.

Måske du også har opdaget, at kontrol og form (også omkring kroppen) kun kan føre dig en vis distance, men for at få ‘resten med’ skal der nye strategier til?

Yoga er en stilhedsrevolution der forandrer verden. Indefra.

Jeg formidler yogaSOMATICS som elev af Ateeka (Somatic Awareness Institute) gennem et flerårigt uddannelses- og mentorforløb og som metoden lander og rodfæster sig gennem min egen praksis og erfaring.

Healing og energiarbejde ligger som et fundament af min undervisning. Jeg bringer desuden mine mange års egenpraksis og uddannelse med meditation, chakra- og energiarbejde samt energimæssig tantra ind undervisningen, som jeg ser det, er forskellige teknikker der alle peger i samme retning. Et kalejdoskop af egne erfaringer.

Jeg har undervist siden 2003 og praktiseret og modtaget undervisning endnu længere. Min praksis og de mennesker der inspirerer mig viser konstant nye veje, hvor jeg fortsat fremadrettet vil lade mig undervise.

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere