Enkelt kan oftest være det sværeste

At lytte til stilheden. Lyder det en smule kedeligt?

“Her bliver der ikke udrettet noget. Man spilder tiden. Der er ingen fremgang eller problemløsning”  Hvis din hjerne tænker i disse baner, gør den nok bare det, som den er designet til. Men den kan ikke løse alt, den ved det bare ikke altid selv. At lytte til stilheden, yoga i stilhed og meditation er avanceret praksis. Det er meget mere end afspænding af et stresset nervesystem. Så hvad kan langsommelighed og stilhed lære os?

At opdage hvor vi holder på spændinger

I både krop og sind. Når vi fokuserer vores opmærksomhed på kroppen, bevægelse, afspænding, åndedræt kan vi få øje på de steder i kroppen der automatisk holder på (ofte unødvendige) spændinger. Vi kan også få øje på de fortællinger, som hjernen producerer – flygt, frys eller kæmp. Hvad er nemt og hvad er svært?

At bevidst kunne aktivere det afspændende nervesystem

Hvilket er en stor ressource i den verden vi skal navigere i dag. Vi kan bedre opdage, når kroppen kommer med advarselssignaler om overbelastning. Få simple og korte øvelser i løbet af dagen kan være med til at regulere og balancere nervesystemet – og stressniveauet. Vi kan bedre blive ‘hjemme i os selv’ og kroppens selv-healende mekanismer aktiveres.

Rette fokus på ressourcer fremfor smertefulde symptomer

Det er meget nemmere at fokusere på det, der føltes ubehageligt, smertefuldt eller begrænsende. Der er et problem og det skal løses! Men hvis vi i stedet for fokuserer på det som faktisk fungerer – det som er ‘i live’ og vitalt, kan vi lade det vokse og strømme ud i de steder som trænger. Det vi fokuserer på vokser. Det vi tænker bliver vores virkelighed.

“Energy flows where attention goes” 

I stilheden findes alle svar

Når kroppen bliver stille, og nervesystemet accepterer og nyder roen vil tankerne og sindet også falde til ro. I ro kan alt nyt opstå. Det er her du kan få svar på dine spørgsmål – indefra. Du bliver i stand til at kunne mærke dig selv. Dine behov og grænser – dine længsler og drømme. Du ved måske lige pludselig hvordan du skal handle på det, som måske har skabt udfordringer for dig længe. Du ser og føler hvad der er til stede. Og dine følelser er et kompas for din aktuelle tilstand. Hvad trænger til fornyelse?