Du kan med fordel læse indlægget Jagten på nydelse først.

Yoga, tantra og meditation sætter energien i bevægelse. At skabe cirkulation i alle celler. At tappe ind i livsenergien og lade den gennemstrømme hele systemet – fornye, nære og hæve din bevidsthed ved at løfte dig ud af tanker og følelser.

Din guide i denne praksis, kan være nydelse. Nydelse tiltrækker opmærksomhed, opmærksomhed er bevidsthed, bevidsthed fjerner modstand. Og hvor der er nydelse, kan der ikke også være modstand. Andre teknikker kan fx. være taknemmelighed, accept, hengivelse. Nydelse er en konkret og somatisk metode.

Dyb tilfredsstillelse kommer indefra. Og nydelse er din indre GPS til en mere bæredygtig grundtilstand af lykke.

Nydelse er en kropslig reaktion på en sansefornemmelse, stimuli eller oplevelse.

Nydelse opleves kun i nuet.

Så pointen er, at lade nydelse opstå gennem stilhed, gennem kroppen, indefra og lad alt opstå herfra.

Somatisk nydelse er “et kærlighedsbrev til dit nervesystem” (citat: “Love is Under My Skin, Ateeka) og en indre rejse og somatisk forståelse, som med tiden for mig har demonstreret, hvad Godfri (min oprindelige yogalærer) formulerede: “Yoga er tantra for én, tantra er yoga for to”.

Kærlighedsenergien, som vi kan opleve gennem nydelse, er indgangen eller potentialet for den højest mulige vibration eller energifrekvens vi har til rådighed. Det er en ægte form for selvkærlighed (i modsætning til at står foran sit spejl og gentage, at man elsker sig selv). Følelsen er ægte. Ikke nødvendigvis ordet.

Kroppen kommunikerer og forstår gennem energi og følelser.

Så næste gang du træder ind på yogamåtten, kan du tune din frekvenssøger, eller din GPS ind på nydelse. Slippe dine forventninger eller projekter om hvad der skal ske.

Fysiske smerter bliver heller ikke bedre ved at tvinge eller presse. Men måske lidt kærlighed kan? Det er et forsøg værd. (og jeg har erfaringer med at det kan være sådan).

Derfor elsker jeg at rulle rundt på min yogamåtte. For hele tiden at minde mig selv om, hvor jeg kom fra. At skabe balance og finde det højere perspektiv på tilværelsen.

Stilhed. Kærlighed. Healer

En stille revolution, der ændrer hele verdenen. en person af gangen. indefra.

Det, som ikke får kærlighed kan ikke få bevidsthed – og dermed kan det ikke få energi til at flytte sig. Det stagnerer. Det som ikke får bevidsthed, kan ikke få kærlighed –  og dermed lider det. 

~ Anne Sophie Jørgensen 

Follow Your Bliss.

“If you do follow your bliss,
you put yourself on a kind of track that has been there all the while waiting for you,
and the life you ought to be living is the one you are living.
I say, follow your bliss and don’t be afraid,
and doors will open where you didn’t know they were going to be.”

― Joseph Campbell

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.