Refleksioner i en verden i kaos

Når verden ryster er det vigtigt, at vi kan finde et sted i os selv, hvor vi kan finde ro og hvile. At finde et sted at møde sig selv.

Vi er nok alle påvirket af verdens begivenheder gennem de seneste par år og er begyndt at mærke presset og udmattelsen over, at det bare ser ud til at fortsætte – corona, krig, uligeværd, manipulation, ressource- og klimakriser.

Det er også her, at vi kommer på prøve – for hvordan reagerer man i sådanne situationer?

  • Kører til Polen for at hjælpe Ukrainske flygtninge?
  • “Prepper” sit hjem i angst for verdenskrig og ressourceknaphed?
  • Afspænder med dårlige vaner?
  • Lader angsten og polarisering blive en grundstemning?
  • Eller lader som ingenting, og prøver at indrette sin virkelighed som den altid har været?

Det er store forandringer og kontraster der er trukket frem. Måske kræver det helt nye måder at se virkeligheden på og leve sit sit liv. Men det er også en oprydning. Alt det der ikke længere fungerer, kan ikke længere skjule sig.
Jeg siger ikke at der er noget der er rigtig eller forkert. Vi gør alle lige præcis det, som vi tænker er bedst for os selv, men det kan være svært at holde de negative følelser, tvivlen og frygten fra døren. Men måske vi heller ikke skal det.

I stedet kan vi tillade os at mærke det når det kommer. Byde det indenfor til en kop te. De skal bare ikke flytte ind. Følelserne er OK og vigtige navigationsredskaber – men det er hvad du gør med dem, der kan blive problematisk.

Vi kan også midt i alt dette blive bevidste om, at noget andet også kan fylde – glæde, fred og frihed – og give plads til det hele. At håb og tillid virkelig først kommer til sin ret, når der er allermest grund til det modsatte, samt evnen til at rumme og se tingene fra forskellige perspektiver.

Min redningsplanke i alt dette er nok ikke overraskende yogaSOMATICS og meditation – at bruge det til at flytte min bevidsthed fra en ydre opmærksomhed og tænkemodus ind i den indre verden af sansebaseret information og samarbejdet mellem krop, sind, intuition og sjæl. Hvor tid og sted er underordnet og en større intelligens eksisterer. Hvor jeg kan blive undervist af andet en min hjerne (som er et redskab af tid og sted).

At finde ind i det sted hvor jeg kan møde mig selv og finde ro uden de ydre omstændigheder behøver at være på plads. Så vender jeg oftest tilbage til virkeligheden med et højere perspektiv. Og min krop elsker mig for det. Færre smerter og stresssymptomer og en mere reguleret kost og søvn.

Det er også det sted, hvor vi møder os selv transformation kan ske. For vi bliver nødt til at følge med strømmen, hvis vi skal vågne op i en bedre verden. Som Gandhi sagde, starter det hele med os selv.

Hvad vælger du i dag?

Så vigtigst for mig, er at huske og at praktisere: “All action begins in rest”

Jeg håber du også har fundet dine metoder til at finde redningsplanker i en verden med høje bølger. Det er ikke ren wellness, men en krævende opgave. For der er brug for dig.

Det er i hvert fald det, der fylder hos mig lige nu – så mon ikke du også kan relatere og reflektere på din egen måde.

Med ønsker om fred
Birgitte

“Blot bemærk at du trækker vejret, og find nydelsen af det … “
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.