Hvad er YogaSOMATICS for mig?

Efter at have studeret med Ateeka i et år nu og fået integreret metoden dybere i min egen krop gennem praksis og studie, er der mange punkter at tage med og mest af alt – filosofere over og tage med dybere ind i min egen praksis. Jeg skal ikke fortælle hvad metoden ER – men hvad den har inviteret mig i kontinuerlig proces med. Og måske det netop er det, YogaSOMATICS står for. Ikke at diktere en ny form, men at invitere til at slippe alt form og sige ja til rejsen ind i livets bevægelse. En proces, der faciliterer et rum hvor alt kan være tilstede. Hvor alt kan opstå.

Som ofte nævnt før, er kernen af undervisningen udsagnet “All action begins in rest” – et udgangspunkt for al handling, men også der det hele returnerer. Hvor handling vender tilbage til sin oprindelse – ind i stilheden, som er det store ‘mål’ for mange yogaudøvere: samadhi. Hvordan begge er afhængige af hinanden og befinder sig ikke i en dualitet med pendulsving, der nærer hinanden og samarbejder. Noget afhænger af vilje og beslutniger, andet afhænger af neutralitet og afventen. Det ene er ikke bedre end det andet. Der er intet mål. Målet i sig selv er processen og det nu, som opstår.

Det lyder måske lidt langhåret, hvis man tilmelder sig et yogahold for at opnå større fred i sin krop, smidighed og færre smerter. Men det er heller ikke i polaritet – for det er netop kroppen, der er forudsætningerne for denne rejse – og friheden i kroppen, eller mangel på samme, der er brændstof til processen.

Jeg vil kalde det en tantrisk proces. At sætte energien i bevægelse. At undersøge og observere, det der sker. At forholde sig (måske) på en ny måde end man plejer, ved at tage alt med i undersøgelsen. Og de ting som vi vanligvis forsøger at fortrænge, fordømme og overdøve. Først der, tillader vi ægte transformation.

Læs evt. også YogaSOMATICS #1