Stilhedens Kraft – om retrætens potentiale 

Mange af os synes, at det er skønt at træde ud af hverdagen og opleve nyt – eller bare have mulighed for ikke at skulle spekulere på det, som kan stresse eller plage os i hverdagen. At sætte to-do på stand-by. 

Nogen gange skal vi træffe beslutninger eller vi kan gå rundt med en nagende følelse af, at noget ikke helt er ‘i orden’ i livet og burde justeres på. Men hvor skal vi tage fat? 

Måske et retræte kan være en løsning? 

Retreat eller retræte på dansk betyder ‘tilbagetrækning’. 

Når man trækker sig tilbage både fysisk, mentalt og energimæssigt fra hverdagens stimulanser (sociale medier, TV, andre menneskers indflydelse, nyheder, musik etc.) sker der noget i vores opmærksomhed og hjerne, som vi har brug for som mennesker for at genskabe balancen mellem gøren og væren. Mellem handling og restitution. For at vi kan mærke os selv. 

Når den ydre støj er væk, kan vi høre vores indre visdom tale. 

Og budskaberne er ikke til at tage fejl af. Her begynder kroppen og intuitionen at kommunikere i form af fysiske fornemmelser, følelser, klarhed og indsigter. 

Når hjernen falder til ro, ændrer hjernebølgerne sig – man kan sige, at du får mere ‘bredbånd’ – budskaberne kommer tydeligere og nemmere frem til modtager. Krop, hjerte og hjerne begynder at tale sammen. 

Det er der, dine svar og sandheder kan boble frem som glæde og lethed. Dér hvor al frygt og tvivl kan forstås fra højere perspektiver. Mental klarhed opstår, når vi giver slip på at ville fremtvinge logiske svar og finde tryghed i vished.

Man kan ikke tænke sig ud af alt

Stilhed er et behov 

Vi dækker vores fysiske behov for at føle os tilfredsstillet og trygge i vores krop.

Vores spirituelle behov er det måske lidt anderledes med.

Sjælen har brug for stilhed for at være tilfreds. Hvis den ikke får det, er det hjernen, tankerne, følelserne der får lov til at fylde det hele, larme og til sidst overtage styringen.

Det er nemt at tilfredsstille sjælens behov, men man skal prioritere dem på lige fod med kroppens. Det kommer ikke af sig selv.

Det er dit ansvar at varetage det.

Når vi giver slip, kommer alle svar

og de kommer også uden garantier for udfaldet. Og det kan være derfor vi nogen gange vi i virkeligheden ikke har lyst til at høre efter. Men det er en anden historie.  

I virkeligheden har vi brug for disse små ‘huller’ i livet for at genstarte, justere og kalibrere – at gøre status på livet – både i de små ting, men også for det større perspektivs skyld. I hvilken retning sejler skibet? Og er det egentlig der, du vil hen?  

Derfor kan en regelmæssig meditationspraksis skabe store resultater på den lange bane, og samtidig ryste støvet af hverdagen, hvor et retræte kan være der, hvor man fordyber sig og får gjort lidt hovedrengøring. 

Eller i det mindste, får givet sin krop og nervesystem en længerevarende ro, hvor den får tid til at genopbygge og restituere. At give den lov til at heale sig selv. Det er nemlig det, kroppen kan, når den får ro. 

Det er noget verden trænger til: Et menneske af gangen til at tage ansvar for sig selv og finde ud af, at løsningen kommer indefra. Så kan det være at vi stopper med at lægge vores autoritet fra os og jagte lykken i det næste opslag på de sociale medier. Eller hvilken retning det nu er vi kigger i efter for de næste nye trends, meninger, sundhedsregimer og ‘must haves’.

Livet er at finde i hvert eneste åndedrag. Hvis vi er nok i ro til at kunne mærke det.

Det er derfor jeg gerne vil have dig med på retreat – hvis du har lyst. 

Tjek kalenderen ud for alle planlagte retreats.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.